the Beauty of Ageing

Wabi Sabi resirkuler t2-3

Gammel dør

Gammel dør

Have nothing in your house that you do not know to be useful, or believe to be beautiful.

William Morris

Wabi Sabi har sin opprinnelse i Japan og hyller det å kunne se det vakre og finne glede og anvendelse i det enkle, slitte, velbrukte og ikke perfekte. Wabi Sabi eller ”Simple Life” er den hotteste trend blant dagens interiørdesignere. Med en Wabi Sabi livsstil hyller du interiører med rå, upolert, slitt og værbitt overflate, gammel industriell design og betong. Gamle håndverksteknikker i naturmateriale brukt i tekstiler og andre interiørdetaljer er også varmt velkomne inn i et Wabi Sabi hjem.

Kjøkken NFSC College, Norge

Wabi Sabi Kjøkken

Wabi Sabi handler om din evne til å føle deg tilfreds med det du har, og ikke at du nødvendigvis må ha mer for å bli lykkelig. Wabi Sabi  er motsetningen til en moderne materialistisk verden med bruk og kast som vi er vant til. Wabi Sabi hyller det å kunne finne glede i den minste detalj.

Ingenting varer, ingenting er ferdig, ingenting er perfekt!

Wabi Sabi  er motsatsen av den klassiske ide her i Vesten,  om at det vakre er noe perfekt, noe som varer og noe ornamentalt dekorativt. Det er å kunne observere en fargepalett flottere enn noen annen i det slitte og velbrukte og kunne ta vare på denne og la den leve videre. Wabi Sabi  og ”Green-Living” beundrer de samme grunnleggende prinsipp. Wabi Sabi priser det enkle og funksjonelle. Wabi Sabi  konseptet hyller det naturlige, og det å kunne bringe naturen inn er høyt prissatt.

Wabi Sabi er virkeliggjøring av Zens tilstedeværelse.

Interiørdetalj NFSC College, Norge

Wabi Sabi Entre

Mange begrep, kunstarter og filosofier som har sitt opphav i Østen er vanskelig å beskrive med rene ord her i Vesten. Zen er et slik begrep. Uttrykt med designer-terminologien,som vil være det essentielle for studentene ved Nordic Feng Shui Center (NFSC), vil vi kunne si at Zen filosofien verdsetter naturligheten og teksturen vi opplever ved ubehandlede materialer, enkle og funksjonelle gjenstander, eget håndverk, gjenbruk og et åpent sinn. Ved å legge vekt på enkelhet,renhet og naturlighet tilbyr Zen en slags motgift mot tilgjort, pompøst og masseprodusert.