SAGHUS 017-1

Å kombinere Feng Shui  og Wabi Sabi vil være et uttrykk for fremtiden og vår fremtidige måte å tenke innredning på.

Dette vil være designuttrykket som virkelig vil representere den nye designtrend videre på 2000-tallet. Tiden er høyst aktuell for stilforandring i hjemmet, en motreaksjon mot det eksisterende masseproduserte og minimalistiske stilfengsel vi i dag befinner oss.

En utdanningsinstitusjon som har tatt dette på alvor og ønsker og videreformidle og virkeliggjøre disse  grunnleggende prinsipper er Nordic Feng Shui Center, som er den eneste skole i Norden som tilbyr en slik utdanning ved sitt College.

Her vil du kunne få en profesjonell unik utdannelse innen Feng Shui og Wabi Sabi – ikke kun en konsulentutdannelse.

Ved  Nordic Feng Shui Center kan du utdanne deg til :

  • Feng Shui Designer NFSC
  • Feng Shui/Wabi Sabi Designer NFSC

Nordic Feng Shui Center tilbyr nettbasert utdanning og undervisning i Danmark.

Sølvi Jonsson

FSRC Logo

sølvi jonsson arkitekt DIA københavn

sølvi jonsson arkitekt DIA københavn

Sølvi Jonsson er hovedlærer ved Nordic Feng Shui Center og er autorisert medlem ved Feng Shui Research Center, Toronto, Canada.

Hun har studert hos Master O. Garcia og har Higher Diploma of Chinese Traditional Feng Shui fra Feng Shui Research Center i Toronto, og klassisk Feng Shui ved Yap Cheng Hai akademiet i Tyskland.

De siste 13 år har Sølvi jobbet med Feng Shui, laget boliganalyser, holdt kurs og foredrag i Feng Shui. For å se omgivelsers betydning  på læringsevne, har hun i flere år holdt kurs for ungdom i matematikk i Feng Shui omgivelser.  Sølvi har stor forkjærlighet for gamle materialer, materialer med en historie, materialer med tekstur fra vær, vind og slitasje. Dette har hun ofte utnyttet maksimalt for nyskapning innen design.

Når det gjelder ny design er Sølvi opptatt av å gi et materiale eller en gjenstand et annet uttrykk og gjerne et annet bruksområde enn det tiltenkte. Hun bruker gjerne shabby, ofte resirkulerte, materialer til framstilling av nye interiører for hjemmet. Selv kaller hun dette -costumizing- og dette er drivkraften bak Wabi Sabi.


Wabi Sabi er den japanske motsatsen til  kinesiske Feng Shui når det tenkes boliginnredning.
Sølvi Jonsson

Mens Wabi Sabi hyller det gamle, slitte, upolerte og uperfekte, vil Feng Shui  framheve det rene, nye, perfekte, og i stor grad det minimalistiske. Sølvi mener at det å ta fra begge innredningsfilosofier og danne noe nytt, vil være det optimale boligmiljø å oppholde seg i. Hun mener man trenger Feng Shui vitenskapen for å kartlegge energimønstre i boligmiljøene, og for vår egen trivsel og velvære  en individuell møblering av vårt hjem, som er tilpasset den enkelte, på en naturlig måte. Her kommer Wabi Sabi inn i vår bolig. Wabi Sabi vil ikke være lett å masseprodusere, Wabi Sabi  kan være funnet i en vintagebutikk, og vil kanskje bli din yndlingsstol….for lang tid framover. Den er solid, den er gammel, den kan repareres, den kan få en new look. Igjen og igjen. Dette er en trend vi ikke sett på flere generasjoner, men som vi har behov for.